
Misiune
Misiunea Active Job Consulting este de a fi o companie centrată pe client, de a ajuta clienții să facă cea mai bună alegere pentru organizația lor și a le îndeplini cerințele pe termen lung. Active Job Consulting se asigură că partenerii de afaceri au acces la candidații cei mai potriviți, metode de evaluare moderne, training-uri complexe și consultanță în domeniul resurselor umane care să corespundă nevoilor lor strategice pe termen lung.
Obiectiv
Obiectivul nostru este:
- Să fim recunoscuți ca lideri în ce privește calitatea serviciilor pe care o oferim clienților.
- Să promovăm, menținem, protejăm și avansăm în cadrul industriei cele mai înalte standarde profesionale
Valori
Promovăm valori precum:
- profesionalism
- perseverență
- integritate
- loialitate
- constanță în calitate
- dezvoltare profesională continuă

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bihor este o instituţie publică cu o structura tripartită care aplică cu succes politicile de ocupare a forţei de muncă şi care asigură servicii gratuite, cu profesionalism şi respect, persoanelor în căutarea unui loc de muncă si angajatorilor.
Modificările majore apărute în ultimii ani pe piața muncii au creat necesitatea unei noi instituţii. Una modernă și flexibilă, care să aibă capacitatea nu doar de a reacţiona în mod rapid la noile provocări, dar și de a fi un actor proactiv pe această piaţă. Aceasta este VIZIUNEA Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Bihor.
Principalul obiectiv al AJOFM Bihor este creşterea gradului de ocupare a forţei de muncă din județul Bihor şi a competenţelor profesionale ale persoanelor în căutarea unui loc de muncă. Implicit, acest lucru înseamnă scăderea ratei şomajului. Toate serviciile oferite sunt gratuite şi asigurate cu profesionalism și respect pentru beneficiari. Aceasta este MISIUNEA agenţiei.
Pentru realizarea obiectivelor prioritare, conducerea AJOFM Bihor îşi bazează consecvent politica managerială pe următoarele direcţii de acţiune:
- creşterea şanselor de ocupare pe piaţa muncii a persoanelor din grupuri vulnerabile: tineri, şomeri de lungă durată, persoane de etnie romă, persoane cu dizabilităţi, tineri postinstituţionalizaţi;
- implementarea măsurilor active şi preventive pentru şomeri;
- prevenirea şomajului de lungă durată;
- asigurarea de oportunităţi de ocupare şi de dezvoltare profesională pentru tinerii sub 25 de ani;
- asigurarea serviciilor de formare profesională adaptate cerințelor pieței forței de muncă;
- stimularea mobilității forței de muncă;
- creşterea incluziunii sociale;
- protecţia persoanelor în cadrul sistemului asigurărilor pentru şomaj;
- facilitarea liberei circulaţii a lucrătorilor în statele membre ale Uniunii Europene;
- absorbţia fondurilor europene dedicate dezvoltării resurselor umane;
- modernizarea Serviciului Public de Ocupare prin creşterea calităţii serviciilor oferite şi a competenţelor profesionale ale angajaţilor;
- întărirea colaborării interinstituţionale la nivel judeţean, regional, național și internațional.
Serviciile AJOFM Bihor se adresează tuturor celor aflaţi în căutarea unui loc de muncă: șomerilor, persoanelor interesate să-și reorienteze cariera profesională, celor care vor să învețe o meserie nouă sau, pur și simplu, vor să aibă un loc de muncă mai bine plătit. Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bihor desfăşoară următoarele activităţi specifice:
- aplicarea procedurilor adecvate de gestiune a cererii şi a ofertei de muncă
- asigurarea unei selecţii profesioniste a candidaţilor pentru ocuparea locurilor de muncă;
- consiliere individuală şi de grup (inclusiv derularea programului de consiliere în şcoli);
- organizarea în mod periodic a Burselor locurilor de muncă;
- organizarea de programe și cursuri de formare profesională;
- promovarea măsurilor de stimulare în vederea creării de noi locuri de muncă (subvenţionarea locurilor de muncă, acordarea unor facilităţi angajatorilor);
- acordarea de stimulente financiare persoanelor în căutarea unui loc de muncă;
- recrutarea şi plasarea forţei de muncă în strainătate (EURES);
- realizarea programelor speciale de ocupare pentru grupuri defavorizate din mediul rural, comunităţi de romi, etc.);

ROMCOM CAPITAL PARTNERS este divizia de servicii de consultanță din cadrul ROMCOM (www.romcom.com), o organizație româno-elvețiană cu 20 de ani de experiență în furnizarea de soluții de dezvoltare pentru intreprinderi mici si mijlocii, prin servicii de finanțare, consultanță și instruire în domeniul afacerilor. Organizația are sediul în Oradea.
ROMCOM CAPITAL PARTNERS are o echipă de 10 consultanți cu expertiză în consultanța societăților comerciale care doresc să obțină finanțări nerambursabile prin fondurile Uniunii Europene.
Societatea noastră oferă următoarele servicii:
- Consultanță la elaborarea cererii de finanțare conform cerințelor programului de finanțare ales;
- Asistenţă la întocmirea documentelor, avizelor sau autorizațiilor pentru proiect;
- Identificarea soluțiilor bancare pentru finantarea aportului propriu;
- Consultanță la implementarea achizițiilor publice pentru bunuri, servicii și intermediază elaborarea proiectelor tehnice in cazul construcţiilor.
- Elaborare de rapoarte progres pentru a facilita transferul fondurilor nerambursabile.
ROMCOM are un portofoliu de peste 600 proiecte de investiții aprobate spre finanțare, cu o valoare cumulată de peste 120 milioane de Euro.
ROMCOM oferă servicii de consultanță în afaceri, precum:
- Studii de piață;
- Înfiinţarea societăților noi în România;
- Identificarea piețelor de desfacere/locații pentru intrare pe piață;
- Servicii de recrutare de angajați;
- Elaborare de plan de afaceri.
ROMCOM CAPITAL PARTNERS isi desfasora activitatea in cadrul Centrului de Afaceri ROMCOM, situat în Oradea, care oferă servicii integrate de dezolvotare pentru afaceri, care includ finanțare, consultanță și training.
CONTACT:
Vlad Mihut, Managing Partner
Email: vlad.mihut@romcom.ro
Tel: +40 740 167 530
www.romcom.ro

Asociația Femeilor și Familiilor din Mediul Rural a fost constituită în 2008 și funcționează în baza prevederilor O.G. nr. 26/2000 cu privire la asociații și fundații ca persoană juridică română, de drept privat, fără scop lucrativ sau patrimonial, independentă și neguvernamentală. AFFMR are ca scop principal promovarea drepturilor femeilor din mediul rural și urban, promovarea egalității de șanse, facilitarea accesului femeilor din mediul rural la programe de educație continuă, precum și calificarea, recalificarea, formarea profesională continuă și perfecționarea adulților care locuiesc în mediul rural. Astfel, AFFMR urmărește îmbunătățirea egalității de șanse, a nivelului de incluziune socială a acestui segment de populație, facilitarea accesului femeilor din mediul rural pe piața muncii și reducerea gradului de dependență economică a acestora.
Viziune:
Femeile și familiile din mediul rural au dreptul să ducă o viață decentă și să se bucure de bunăstare și de prosperitate, la fel ca toți cetățenii României.
Misiunea AFFMR:
Dorim să devenim o voce pentru femeile și familiile din mediul rural din România. Ne propunem să găsim cele mai eficiente mijloace de sprijinire a dezvoltării personale și profesionale a femeilor care locuiesc în mediul rural, pentru ca acestea să poată duce o viață mai bună și pentru a putea contribui la dezvoltarea comunităților în care trăiesc.